taotepaard.nl

Tao te paard

   Dec 28

Stallen

rechts Ilse haar stal, links vroeger Tiemen nu Banita

De paarden hebben een stal van 3,5 bij 3. De bovendeur naar buiten staat eigenlijk altijd open en ze hebben ook een luik aan de binnenkant dat eigenlijk altijd open staat. Dit geeft extra bewegingsvrijheid. Nobel heeft een iets kleinere stal achterin en helaas geen buitendeur, maar hij kan met zijn hoofd over een groot gedeelte van de stal wand heen, die is laag gehouden, zodat hij alles kan zien.

Op de bodem hebben we dikke rubber platen met daarop op het moment hennep. We begonnen ooit met stro, maar daar vrat Ilse zoveel van dat ze met een verstopping in de kliniek kwam te staan. Daarna hebben we een paar jaar vlas gehad, maar dat blijft zo slecht liggen en ligt altijd in de hoeken. Sinds we rubber op de bodem hebben is het niet zo’n probleem meer, maar ook hennep blijft niet zo heel goed liggen. We hebben eind vorig jaar een test gedaan met stropellets en dat is heel erg goed bevallen. Het maakt een mooi stalbed. Er is echter zo moeilijk aan te komen. We wachten al sinds begin december (februari nu), dus doen we het steeds bij gebrek aan beter met Hennep van de Fixit. Prijzige oplossing!

Ilse en Nobel zijn hele nette stalgebruikers. De mest komt in een hoek en wip je zo in de stalboy. Banita is verschrikkelijk. Die mest midden in de stal en roert het dan door alle strooisel heen. Er is geen beginnen aan. Elke dag de hele stalinhoud zeven. Je hebt er veel werk van en dan nog is het niet zo schoon als ik wel zou willen. Hopelijk verandert dit nog met de tijd.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.